Priročnik za rolete

Priročnik za rolete

Pri izbiri garažnih vrat so na voljo številne različne vrste garažnih vrat. V glavnem ena razlikuje med nihajnimi vrati, sekcijskimi vrati, gugalnimi vrati in valjčki. Razlikujejo se po načinu, kako se odprejo in zapirajo, so izdelani iz različnih materialov in odločajo, koliko prostora je na voljo v vaši garaži. V tem članku boste izvedeli, katere prednosti imajo valjčna vrata in v katerih situacijah vgradnje se večinoma uporabljajo. 

Navojna so zgrajene v skladu s principom zaklopa. Sestavljajo jih posamezne ekstrudirane aluminijaste plasti, ki jih je mogoče odpreti in zapreti navpično. Rolltorpanzer je ob odprtju zaprt v Rolltorkasten, zaradi česar ta vrsta garažnih vrat še posebej privarčuje prostor. Z valjčnimi vrati je potreben le majhen prostor nad odprtino vrat. Ponuja prednosti pred drugimi garažnimi vrati, da je mogoče celotno garažo popolnoma izkoristiti. Rolete so lahko nameščene v različnih izvedbah. Namestijo jih lahko na razstavnem prostoru ali na zidu (od znotraj ali zunaj). To je idealna rešitev za tiste, ki nimajo prostora pred svojo garažo, želijo uporabljati strop garažne hiše ali pa imajo problematično situacijo vgradnje (npr. Nagnjena garažna streha, visoka višina preklopa).

Zaklepanje poti rolo vrata

Zaklepanje rolo vrat, vodilo za roloje, vsestranska, udobna in zaščitna rešitev


Rolete so pogosto uporabljene ne le v podzemnih garažah, temveč tudi v pritrditvah, orodjih ali notranjih prostorih. V običajnih zasebnih garažah se uporabljajo le občasno, ker v primerjavi z sekcijska vrata ne držijo toplote tako dobro. V naši spletni trgovini lahko izbirate med tremi različnimi lamelnimi profili: 52 mm, 55 mm in 77 mm. Vsak profil je drugačen drug od drugega u.a. v toplotni izolaciji. Če iščete rolete za garažo, priporočamo rolete z aluminijastim profilom RP 77, ker zagotavlja boljšo toplotno pregrado kot drugi lamelni profili. Ta profil je višine 77 mm, debeline 18,5 mm in je primeren za rolete do maksimalne širine 6000 mm in površine 16 m2.

luske profili

Letvasti profili, rolete z aluminijastimi letvami, lahki in odporni

Pomemben vidik je odpornost na obremenitev z vetrom. Obremenitev, ki jo ima rolo vrata v vetru, je odvisna od materiala, debeline materiala, dimenzije roletne in hitrosti vetra. Z res močnim vetrom (hitrost vetra več kot 95 km / h, pri čemer se v Nemčiji takšne hitrosti le redko pojavljajo na odprtem, nerazvitem terenu), lahko zavesa manjšega profila rolo vratu iztrga iz vodila. To velja zlasti za rolete, ki imajo veliko površino. Rolete z loputastim profilom RP 77 so še posebej odporne in bodo nosile take obremenitve.

Vse rolete so standardno opremljene z motornim pogonom. Poleg tega so lahko rola vrata opremljena z različnimi pripomočki, kot so krmiljenje vrat, radijski ročni oddajnik, potisni gumb ali stikalo, ključno stikalo, kodno stikalo, fotoelektrični senzorji in varnostna vrstica. Priporočljivo je, da se za valjčna vrata, ki presegajo težo 20 kg, uporabijo dodatno varnostno napravo, ki je pomembna varnostna lastnost. Rolo-stop preprečuje, da bi se rolo vrata premaknila prehitro in izklopila moč v izrednih razmerah. Ker so rolo vrata električni sistem, se kot previdnostni ukrep močno priporoča zasilna ročica (imenovana tudi NHK). V primeru izpada električnega toka ali drugih tehničnih okvar je NHK še ena odprtina za vrata, ki zagotavlja dodatno varnost in jo je mogoče ročno upravljati. Treba je opozoriti, da ročno upravljanje rolo vrat brez zasilne ročne ročice ni mogoče.

S programom Rolladenplanet lahko enostavno in hitro konfigurirate vaša rolo vrata za merjenje. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja in vam pomagali pri izbiri.

Kakšne prednosti ponujajo valjčna vrata?

Kakšne so prednosti vrat rolo vrata, zmogljiv pogon, kakovost, ki je odporna, lahka in udobna

Rolna vrata v rdeči barvi

Rolna vrata v rdeči barvi, ki delujejo tiho, maksimalno izkoriščanje prostora in varnost


Gladkost, varnost in maksimalna izraba prostora

Varnost in zaščita pred nepooblaščenim dostopom, gladkostjo in največjo izrabo prostora

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 + = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map