Hundertwasser: Dincolo de cadru și drept

Hundertwasser: Dincolo de cadru și drept

În inima Vienei ordonate și puritanice, există o clădire în contrast puternic cu caracterul conservator și urban al capitalei austriece. Este vorba despre Casa Hundertwasser, care este atât interesantă, cât și provocatoare, ca autor al acesteia - pictorul austriac, sculptorul și arhitectul Friedensreich Hundertwasser este.

"Scandalos", "excentric", "unic" - aceasta este doar o mică parte din termenii autorului original. Viața sa este ca un film suprarealist în care schimbarea numelui naștere (numele său original a fost Friedrich Stowasser), Localizare (Austria, de Italia și Franța, Maroc, Tunisia, Gibraltar în Noua Zeelandă), creând o Architekturpfilosophie inovatoare, idei fanatice de mediu, printre altele întrepătrund. Portretul său în ansamblu ar putea fi o listă variată de ciudățenii sale, inclusiv: că animalul de Hundertwasser, un șurub a fost că Hundertwasser nu a călcat hainele ... E distractiv două ciorap diferite (Aici puteți vedea câteva alte animale exotice de prieteni.) și, uneori, a părut gol în fața unui public. Dar nu ar trebui să uităm că Hundertwasser era un adevărat umanist și că lucrează pentru o întreagă viață pe ideea de armonie între oameni și mediu.

Hundertwasserhaus este deținută de comunitatea vieneză și a fost construită între 1983 și 1985 fără desene preliminare ale arhitecților Josef Krawina și Peter Pelikan. Suprafața totală a complexului este de 3556m2. Există cincizeci de apartamente cu un spațiu de locuit de 36 până la 150 de metri2, cinci magazine, o sală de consultanță și treizeci și șapte de garaje. Hundertwasserhaus are zece terase cu o suprafață totală mai mare de o sută de metri2, Conservatorul, la 90m2 este pus și are două locuri de joacă. Contururile asimetrice, plăcile ceramice și pereții neuniformi sunt componenta principală a decorului. Podelele sunt impracticabile, ondulate, acoperite cu pietre colorate. Potrivit lui Hundertwasser, arhitectura planificată nu este artă, dar spiralele și curbele sunt arta reală.

"Ce trebuie să fii fericit - să faci pași înainte și pași înapoi. O mișcare neîntreruptă. Arta mea este atât de diversă, deoarece este vegetativă. "Artistul excentric își explică lucrarea.
Flora proaspătă verde este peste tot în Hundertwasserhaus - nu numai că acoperisul este acoperit cu 900 de tone de pământ și iarbă, dar și ramuri mari și copaci înfloritori ai camerelor iese. Clădirea nu are aceleași ferestre și le curățăți cu ajutorul elevatoarelor numai noaptea la traficul oprit.

"Majoritatea oamenilor cred că casele sunt alcătuite din pereți. Dar cred că ferestrele sunt cel mai important lucru, pentru că dau casei o față ", explică Hundertwasser, adăugând:" Chiar dacă locuiți sub un acoperiș străin, este obligat să lăsăm în urmă un sentiment al individualității sale. Când apare pe fereastră, trebuie să pictezi tot ce poți ajunge cu mâna în roz. Trebuie să fie clar pentru trecători că viața este acolo.

De fapt, Hundertwasser nu obține bani pentru proiectarea clădirii și spune că este suficient pentru el că el a prezis creșterea în ceva urât în ​​acest loc. Și în ciuda relației contradictorii dintre vienez și clădire, acesta este unul dintre cele mai căutate atracții turistice din capitala austriacă.

Un alt loc în Viena merită o recunoaștere, decorată de Hundertwasser - Müllverarbetungsanlage. Nu numai pereții sunt în culori vii, dar și hornul este pictat cu imagini colorate de Hundertwasser.

Hundertwasser lasă în urmă multe proiecte similare de vile, școli și clădiri corporative în Hochland, Germania, Italia, Noua Zeelandă. Proiectul său mare din satul Blumau este un simbol al armoniei dintre om și natură. Acoperișurile sunt acoperite cu iarbă. Hundertwasser este un conservator și convinge că muza lui este natura și el ar fi fericit dacă oamenii îl vor numi "magician al naturii".

Hundertwasser a murit de un atac de cord la bordul Reginei Elisabeta a II-a, în drum spre Noua Zeelandă, când avea 71 de ani. A fost îngropat în proprietatea sa din Noua Zeelandă, unde au fost plantate 300.000 de copaci. Hundertwasser dorea doar ca un copac să se dezvolte în mormânt.

Arhitectura lui Hundertwasser

clădire

Hundertwasserhaus

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hunderwasserhaus-Bunt3


Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Casa pătate

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hunderwasserhaus-Bunt2

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hunderwasserhaus-Bunt1


Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Spring House Brunnern

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Casa Springbrunnen1

Fântâna Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Casa

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Casa Fountain mână

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Casa Scari

Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hundertwasser Casa Treppe1

coloana Hundertwasser Casa-Austria-Viena Hunderwasserhaus

sat

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf1

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf2

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Village

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf3

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf5

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf7

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf4

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf6

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf8

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura Dorf9

Arhitectura Hundertwasser Mediu Natura sat de iarnă

baie

coloane de toaletă Hundertwasser Insula Kawakawa

Hundertwasser Insula Kawakawa WC-Säulen1

Hundertwasser Insula Kawakawa WC-Säulen2

Hundertwasser baie1

Hundertwasser 2 Baths

Hundertwasser 3 bai:

Hundertwasser bathrooms4

Hundertwasser 5 Băi:

Hundertwasser 6 Baths

Ideile lui Hundertwasser

schema de arhitectura de mediu Hundertwasser

Schema de arhitectura de mediu Hundertwasser 1

Arta lui Hundertwasser

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art Nature Gallery

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art Nature Face

Hundertwasser Friedensreich arhitectura arta naturii oraș verde

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art Natura Spiral

Friedensreich Hundertwasser

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art Mediu

Hundertwasser Friedensreich mediul1 arhitecturii Art

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art Umwelt2

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art mediu diferite șosete

Hundertwasser Friedensreich arhitecturii Art Eco-diferite-Socken1

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 − 49 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map