Thuiskantoor opzetten – dit is hoe efficiënt werken en digitaal netwerken werken

Thuiskantoor opzetten – dit is hoe efficiënt werken en digitaal netwerken werken

Het internet maakt het leven op vele manieren comfortabel. Dit betekent ook dat netwerken het werken in een kantoor in het eigen huis veel gemakkelijker dan voorheen kan maken. U kunt in realtime communiceren met collega's en zakelijke partners via de chat, live vergaderingen bijwonen via videotelefonie en bestanden delen met anderen in de cloud in één klik. Hierdoor hoeft u niet meer op kantoor te zijn, zoals in het verleden, maar kunt u comfortabel vanuit huis werken. Dit is vooral handig voor moeders en vaders, maar ook voor bedrijven die zonder grote bedrijfsruimten kunnen werken door thuis te werken. Om echter optimaal en efficiënt in het thuiskantoor te kunnen werken, is een bepaalde hoeveelheid apparatuur vereist.

Hoe ziet een geschikte faciliteit eruit?

home-office set-oranje-elementen-voor-meer-creativiteit

Ongeacht of een aparte ruimte of alleen een nis in de woonkamer beschikbaar is voor het kantoor in uw eigen huis, het is belangrijk om een ​​aangename sfeer te hebben. Dit komt vooral door het meubilair, dat het beste in heldere kleuren en hoge kwaliteit bewaard kan worden. Niemand werkt graag op een wankel bureau. De kleuren van de muren en het tapijt zorgen ook voor een positieve werksfeer. Groen is bijvoorbeeld goed voor het thuiskantoor, omdat het een kalmerend effect heeft zonder je moe te maken. Oranje en violet worden ook aanbevolen omdat ze kracht geven en de kracht van vastberadenheid en creativiteit vitaliseren of bevorderen. In dit verband moet de juiste verlichting worden genoemd, die ook kan helpen tegen vermoeidheid en dus efficiënt werk garandeert. Om elektriciteit te besparen op zonnige dagen, is het raadzaam het bureau bij een raam op te zetten. Een passende toevoeging aan het daglicht is de hanglamp, die direct licht van boven direct boven de werkplek biedt. Zelfs een staande lamp maakt dit mogelijk en kan ook afzonderlijk worden gewijzigd als het een verstelbare lichtarm heeft.
Daarnaast speelt een rugvriendelijke zitpositie een belangrijke rol bij het welzijn, dat wordt bereikt door een in hoogte verstelbaar bureau en een soortgelijke bureaustoel. Dit zou ook moeten roteren en scrollable zijn.

Wat is nodig voor het thuiskantoor?

interessante-ideeën-home-office opgericht

Afgezien van de werkplek vereist efficiënt werk bepaalde kantoorapparatuur, die voornamelijk een computer omvat. Het is praktisch om een ​​notebook te kiezen, omdat dit ook gemakkelijk kan worden meegenomen bij afspraken met klanten of tijdens zakenreizen. Ook belangrijk is een internetrouter, wat een belangrijke voorwaarde is voor het netwerken met klanten, collega's en zakelijke partners, evenals een printer. Het is het meest logisch om te kiezen voor een multifunctioneel apparaat, de fax, kopieermachine, scanner en printer zijn in één. Enerzijds bespaart dit kosten in vergelijking met de enkele aankoop en anderzijds bespaart het ruimte, omdat er maar één apparaat in het thuiskantoor hoeft te zijn. Daarnaast wordt aanbevolen dat de printer geschikt is voor Wi-Fi, zodat de gebruiker er draadloos toegang toe heeft met verschillende apparaten, zoals een notebook, tablet en smartphone.
Een andere optie is een printer die Google Cloudprinter ondersteunt. Dit is een service die vergelijkbaar is met Apple's AirPrint. Voor de service van Google hoeven de printer en het apparaat van waaruit de afdruktaak wordt verzonden echter niet op hetzelfde netwerk te staan. In plaats daarvan worden de bestanden via internet verzonden. Hiermee kan de gebruiker een afdruktaak starten terwijl hij onderweg is, bijvoorbeeld wanneer hij net naar een klantafspraak is geweest. Met de functionaliteit van Google Cloud Print kunnen meerdere gebruikers toegang krijgen tot hetzelfde apparaat vanaf verschillende locaties.
Noodzakelijk voor het gebruik van deze service is een Google-account waarmee de printer kan worden vrijgegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende gebruikers te autoriseren.

foto-home-office opgericht printer_ID

Welke printermodellen zijn geschikt?

Als u een nieuwe printer koopt voor uw thuiskantoor, moet u ervoor zorgen dat deze is gemarkeerd om Cloud Print te gebruiken.
Geschikte printers zijn bijvoorbeeld:

  • HP ePrint-modellen
  • Kodak-serie: Hero, Office Hero, ESP C310, ESP Office 2100
  • Bepaalde apparaten van Epson, Canon, Dell, Brother, enz.

Als het model geschikt is voor Google Cloudprinter, brengt het een andere belangrijke vereiste met zich mee: de permanente verbinding met internet. Dit is essentieel om de service überhaupt te kunnen gebruiken. Als de basisprincipes eenmaal aanwezig zijn, kan Cloudprinter onmiddellijk worden gebruikt nadat de printer is geregistreerd. Voor de veiligheid wordt de gegevensoverdracht via een HTTPS-internetverbinding verbroken en onmiddellijk na het verzenden verwijderd.
Om de dienst op mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet te gebruiken, moet een app worden gedownload. Een variant is dezelfde app van Google Cloud Print zelf, die gratis is. Bovendien zijn alternatieven zoals PrinterShare, Ease Print of PrintCentralPro (iOS) beschikbaar, maar deze kosten een paar euro.

home-office set-meubels-and-printer

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map