Waar moet je op letten bij het kiezen van een gildekleding?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gildekleding?

De term "gilden" verwijst naar de corporaties die in de middeleeuwen werden gecreëerd door stedelijke ambachtslui. Hun doel was om de verschillende vakmensen bij elkaar te brengen op basis van hun beroepen. Dit moet ook leiden tot wederzijdse steun en het behoud van gemeenschappelijke belangen onder hen. In de loop der tijd ontwikkelden zich specifieke tekens van de verschillende gilden, die ook van elkaar verschilden door hun emblemen en gildekleding. Tegenwoordig worden de gilden vervangen door de gilden (ze bestaan ​​tegenwoordig alleen in sommige regio's), maar er zijn veel mensen in Duitsland die van traditie houden. Dat is een van de redenen waarom guildkleding nog steeds wordt gedragen.

Traditionele gildekleding

twee zwarte bewakers vest - een man met een want kleding - toenemende broeken en zwarte bewakers vest

Opgemerkt moet worden dat dit soort kleding niet alleen wordt gedragen voor het werk van vandaag. Het is ook ideaal voor speciale gelegenheden zoals huwelijksfeesten en topping. Omdat de verscheidenheid aan moderne en tegelijkertijd traditionele broeken, shirts, gildevesten, jeans en dergelijke erg groot is. Houd er echter rekening mee dat de gildekleding van tegenwoordig niet zomaar deel uitmaakt van de herenmode. Er zijn gildekleding voor vrouwen en kinderen - er is iets voor elke smaak en elke leeftijd. Er zijn een aantal aspecten om te overwegen bij het kiezen van deze kleding.

Als u op zoek bent naar een gildekleding, moet u een aantal exacte ideeën hebben. Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende gildenbroeken voor elk vaartuig. Heeft u een timmermansbroek nodig? In dit geval raden we aan om een ​​gildelous te kiezen uit een trenksnoer (genoemd naar Luis Trenker) van katoen. Het kan gezegd worden dat deze stof eigenlijk de klassieke stof is voor een gildekleding. De reden is dat de Trenkercord ademend is. Met deze stof bevriest u niet in de winter en heeft het tegelijkertijd een verkoelend effect in de zomer. Daarom zorgt het voor een fris gevoel gedurende de dag.

Trenkercord is de klassieke stof voor een gildekleding

zwarte kleding - schoenen en zwarte broek met koord

Zoals hierboven vermeld, toont de kleur van gildekleding de handel. De timmermansbroek bestaat bijvoorbeeld uit een zwarte stof. Eigenlijk worden niet alleen zwarte gildekleding, maar ook zwarte guild-vesten gedragen door mensen die een steen- of houtbewerkingsvak uitoefenen. De beige en grijze broeken en vesten worden voornamelijk gedragen door mensen die gespecialiseerd zijn in het werken met steen. Blauwe gildekleding is bedoeld voor metaalbewerkingen. De traditie vereist dat de stenenzetters olijfbruine gildekleding dragen.

Moderne guild-pantalon voor elke gelegenheid

zwart, wit en grijs moderne broeken - mooie zunftbekleidung

We raden u ook aan om een ​​kijkje te nemen op de website van zunftzeit.de - dit familiebedrijf biedt zeer mooie en hoogwaardige guildkleding. U zult niet alleen handig, maar ook robuuste gilde broek, gilde West, jeans enz. U zult niet fout gaan als je deze deskundigen vertrouwen omdat zij jarenlange ervaring in ontwerp en product ontwikkeling. De gildekleding aangeboden door dit familiebedrijf is gemaakt in Duitsland en wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur. Op zunftzeit.de vindt u gildekleding niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen en kinderen.

Er zijn nog enkele aspecten die u moet overwegen bij het kiezen van een gildekleding. Er kan worden gezegd dat er drie hoofdtypen gildekleding zijn:

  • Guild-broek met stoot - als je veel waarde hecht aan de oude ambachtstraditie, raden we de guild-broek met stoot aan. Deze broek is traditioneel en erg goed. In deze variant ziet de klap er niet alleen erg mooi uit - hij is ook erg handig en heeft praktische betekenis. Het grootste voordeel van deze broek is dat ze de schoenen bedekken. Op deze manier kunnen zaagsel en vuil niet in de schoenen van de respectieve drager vallen.
  • Guild broeken zonder een stoot - ze zien er heel mooi uit en bieden flexibiliteit die aan al je behoeften voldoet.
  • Bermuda's en korte broeken - deze broek is het beste voor vrije tijd, reizen, feesten en warme zomerdagen. Ze hebben ook hun eigen charme. We raden u echter aan een lange broek te dragen tijdens het werk. Omdat alleen op deze manier uw benen beschermd kunnen worden.

We hopen dat we je hebben geholpen bij het kiezen van de gildekleding!

moderne zwarte bermuda's - zwarte zunftbekleidung - zunfthose

"Ambacht, kunst en wetenschap, alles zoekt zijn gilde; Ik ken nog steeds een vrije meester, zij wordt reden genoemd. "- Wilhelm Müller 

Man met anklegown - shirt, eerste broek en eerste vest
 

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map